Drones met HD camera

Een drone met een camera wordt doorgaans gebruikt om adembenemende foto’s of videobeelden mee te maken vanuit de lucht. Tijdens het vliegen worden Drones met HD camera ‘s ingezet om het beeldmateriaal van optimale kwaliteit te laten zijn. Bij het kiezen van een drone is het belangrijk om te bepalen waarvoor je de drone wilt gaan inzetten.

Sommige drones met HD camera maken gebruik van een zogenaamde ‘gimbal’, dit zorgt ervoor dat het beeld gestabiliseerd wordt opgeslagen.  Is je einddoel het schieten van bewegend beeldmateriaal, dan is de aanwezigheid van een stabilisator bijna een vereiste, je wilt immers geen schokkende beelden!

Ben je vooral van plan foto’s te maken, dan volstaat een model zonder stabilisator wellicht ook. Het is hier niet nodig om de bewegende beelden te stabiliseren. Het ontbreken van een gimbal zorgt ervoor dat je voor minder geld een mooie drone kunt bemachtigen, die ook nog eens minder weegt.

Bij sommige drones met HD cameras heb je de mogelijkheid om live mee te kijken met de camera van de drone. Dit type drone wordt doorgaans een FPV drone genoemd (wat voor ‘First Person View’ staat). Hierbij krijg je meestal een monitor meegeleverd (die aan de controller is bevestigd). Ook kan het zijn dat er een soort VR-bril wordt gebruikt om de beelden van de drone te kunnen zien. Dit type drone wordt meestal gebruikt door zogenaamde ‘sport’ vliegers, waarbij het beeldmateriaal in dienst staat van de besturing.